شما اینجا هستید: صفحه نخست اخبار جشنواره فیلم پروین اعتصامی اخبار هشتمین جشنواره

نهمین جشنواره ی ملی و چهارمین جشنواره ی بین المللی پروین اعتصامی

اخبار هشتمین جشنواره

گزارش آیین اختتامیه هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی

رئیس سازمان سینمایی در مراسم اختتامیه جشنواره پروین اعتصامی: حضور قدرتمند و باشکوه بانوان در عرصه ی سینما افتخارآمیز است

حجت الله ایوبی در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره پروین اعتصامی با اشاره به آمار دبیر جشنواره مبنی بر فعالیت 903 کارگردان خانم در سینمای ایران و حضور بیش از 2 هزار از بانوان در فعالیت های مختلف سینمایی در کشور، گفت: این عدد و رقم بسیار قابل توجه است چرا که تعداد کارگردان های زن و مرد بسیاری از کشورهای مدعی در عرصه ی سینما کمتر از تعداد کارگردان های خانم سینمای ماست.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، "مازیار رضاخانی" در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره پروین اعتصامی که شامگاه روز جمعه دوم آبان ماه با حضور احمد مسجد جامعی رییس اسبق شورای شهر تهران، دکتر ایوبی رییس سازمان سینمایی کشور، دکتر حاجی بابائیان معاون فرهنگی قوه قضاییه، علیرضا رضاداد دبیر جشنواره فیلم فجر، هیات داوران، هنرمندان، اصحاب رسانه و فیلمسازان با اجرای خوب فرزاد حسنی، مجری موفق تلویزیون در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: حضور بیش از 903 فیلمساز زن در کشور که در مقایسه با کشوری مانند انگلستان که کمتر از یکصد کارگردان زن دارد، رقم بسیار قابل توجهی است، نشانگر آن است که مدیران فرهنگی کشور یک فرصت مناسب برای ارائه و حل مشکلات حوزه زنان در عرصه سینما در اختیار دارند.

وی با اشاره به این که این مراسم در تکریم زنان فیلمساز سینمای ایران برگزار می شود، افزود: آمار 903 فیلمساز زن خبر از یک ارتش فرهنگی زنانه می دهد که هر کدام از این زنان فیلسماز به ده ها و صدها خانواده که در آینده قرار است این مملکت را راهبری کنند، تکثیر می شوند.

دبیر جشنواره پروین اعتصامی اعلام کرد که در هشت دوره ی برگزاری جشنواره پروین اعتصامی، سعی بر این بوده است که آن چیزی که شایسته ی نقش زن در خانواده ایرانی است، به نمایش گذاشته شود و تصریح کرد: تلاش کردیم فیلمسازان زن را به سمت و سویی ببریم که به عنوان مادران آینده، همسران خانواده و افراد تاثیرگذار در جامعه ایرانی اسلامی فضا را فراهم آورند.

رضا خانی تاکید کرد: از بین 1170 فیلم که به دبیرخانه جشنواره رسیده است بیش از 80 درصد متعلق به فیلمسازان زن است، ما فقط 903 کارگردان زن داریم و بیش از دو هزار بانو در پشت صحنه سینما مشغول به کار هستند.

وی در این راستا اعلام کرد: 10 جایزه تخصصی برای عوامل پشت صحنه در جشنواره در نظر گرفته شده است تا خانم ها بدانند که نباید فقط به عنوان کارگردان یا بازیگر جلوی دوربین بروند و می توانند تصویربرداران یا صدابرداران خوبی برای سینمای ایران باشند.

دبیر جشنواره فیلم پروین از راهیابی 183 فیلم به بخش مسابقه خبر دارد و افزود: بیش از 30 کشور به جشنواره فیلم پروین، فیلم می فرستند، البته امسال تعداد آثار بخش بین الملل کمتر بوده است چرا که تعریف موضوع تخصصی این دوره از جشنواره یعنی "نقش زن در تحکیم خانواده" برای ما بسیار متفاوت از آن چیزی است که در خارج از ایران مطرح می شود.

رضاخانی یکی از اهداف جشنواره را بردن نام پروین اعتصامی به خارج از مرزهای ایران دانست و گفت: 3 سال پیش کشورهای عضو اکو با بیش از 50 فیلم در جشنواره شرکت کردند و جشنواره به اهداف خود نزدیک شد.

وی با اعلام این که 30 جایزه در مراسم اختتامیه اهدا خواهد شد، بیان کرد: با توجه به این که بودجه ی اصلی جشنواره را دکتر حجت الله ایوبی ریاست سازمان سینمایی تامین کردند و سازمان زیبا سازی شهرداری و معاونت محترم امور بانوان ریاست جمهوری و همچنین معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران حمایت کردند، اما باید ذکر کنم که همچنان کمبود بودجه داریم.

رضاخانی با توجه به حضور احمد مسجدجامعی در مراسم اختتامیه، از مسئولین خواست یکبار برای همیشه مشکل این جشنواره و مساله ی مالی آن را حل کنند تا هر سال، گروه برگزار کننده ی جشنواره به مراکز بسیاری مراجعه نکنند و بعضا دست خالی بازگردند.

دبیر جشنواره پروین اعتصامی تصریح کرد: حرمت بانوان سینمای ایران ما خیلی بیش از این هاست که گروهی که بیش از هشت سال است با وقت گذاری این جشنواره را برگزار می کنند برای دریافت بودجه دچار مشکل باشد.

رضاخانی با اشاره به افزایش فعالیت بخش خصوصی در سینما، افزود: بودجه ی بیش از 80 درصد از آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره پروین را خود فیلمسازان تامین کرده اند، مطابق تخمین ما، زنان فیلمساز در عرصه ی فیلم کوتاه حدود 1 میلیارد تومان از هزینه ی شخصی خود را صرف کرده اند و این موضوع اگر متمرکزتر شود و سمت و سویی بیابد قطعا می تواند در بیان مشکلات و مسائل مربوط به زنان و حل آن تاثیر گذار باشد.

مازیار رضاخانی با اشاره به این که جشنواره پروین امسال دو روز پیش از ماه محرم به کار خود پایان داده است، گفت: سال ها پیش در چنین روزهایی مشغول بستن سیاهه های هیئت محل خود بودم و اینک نیز امیدوارم که سیدالشهدا آقا امام حسین(ع) دست عافیت خود را بر سر همه ی ما داشته باشد.

معاونت فرهنگی قوه ی قضائیه:

هنر ابزاری به جا برای ارتقاء جایگاه زنان و خانواده است

دکتر محسن حاجی بابائیان امیری با حضور در مراسم اختتامیه هشتمین دوره ی جشنواره ی پروین اعتصامی از همه ی هنرمندان و تهیه کنندگان در خواست کردند که بر اساس واقعیت های موجود در قوه ی قضائیه از هنر به عنوان ابزاری برای ارتقاء جایگاه زن و خانواده بهره ببرند.

معاونت فرهنگی قوه ی قضائیه ضمن دعوت از همه ی کسانی که امکان و سبقه ی این فعالیت هنری را دارند، افزود: معاونت فرهنگی این قوه، درب ورود به این حوزه ها را برای شما گشوده است و با آغوش باز برای برداشتن گامی مثبت در زمینه ی واقعیت های اجتماعی مربوط به حوزه ی زنان با هنرمندان همکاری می کند.

حاجی بابائیان با اشاره به این که در در آستانه ی محرم هستیم، گفت: ماه محرم، ماه حماسه و تربیت بشریت برای استقامت در برابر مشکلات و ناهنجاری ها است، چرا که اعوجاج های جامعه می تواند مشکلاتی را فراهم کند که سرانجام آن برای یک جامعه ی متعالی خیلی مبارک نباشد و ماه محرم فرصتی است که در پیش روست و ماه آموزش مکتب آزادگی و حریت است برای همه ی ما که در این جامعه زندگی می کنیم.

معاونت فرهنگی قوه ی قضائیه بحث زن و خانواده را محور اساسی جشنواره پروین اعتصامی دانست و ادامه داد: گنجینه ی عظیمی در مهد دین و کشور ما در خصوص زن بیان شده استف ما وقتی کتاب بزرگی که مهندس بزرگ آفرینش یعنی ذات حضرت باری تعالی برای ما طراحی کرده است، ورق می زنیم، می فرمایند که "وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ" این آیه به عنوان یکی از گنجینه های اسرار خلقت، جامعه ی بشریت، مرد و زن را دو موجود مکمل می داند که در کنار هم و بدون فضیلت و برتری ارزشی برای ایجاد مودت و رحمت و تشکیل یک جامعه ی متعالی موظف هستند در سمت و سویی قدم بزنند که سرانجام آن رضایت باری تعالی است.

وی تاکید کرد: برخلاف مکاتب فکری مختلف که برخی در گذشته زن را جنس فروتر و جنس نازلی می دانستند و امروز هم عده ای با نگاه رادیکالی فمینیستی در تلاشند تا زن را در جایگاهی قرار بدهند که مناسب او نیست، اسلامی می گوید که زن ریحانه است و جایگاه زن را تا جایی بالا می برد که نبی مکرم اسلام حضرت رسول اکرم (ص) می فرماید که "فاطمه پاره ی تن من است و من از او بوی بهشت را استشمام می کنم"، این فرمایش پیغمبر(ص) در جامعه ی جاهلی است که دختران را زنده به گور می کردند و قتل نفس دختران برای آن ها رویه بود.

حاجی بابائیان افزود: تفاوت های جسمانی، فیزیکی، فکری، روحانی، احساسی و هوش و استعداد و ویژگی هایی که در زنان وجود دارد، خاستگاه اختلاف زن و مرد در مسئولیت هایی است که برعهده ی هر کدام گذاشته شده است اما زن و مرد در گوهر انسانیت مشترک هستند یعنی فضیلتی بر مردان به واسطه ی مرد بودن و یا تنزلی بر زنان به واسطه ی زن بودن نیست چرا که قرآن تصریح می کند که میان شما از مردان و زنان که ایمان به خدا داشته باشید و رعایت حدود الهی را بکنید به رضوان الهی وارد می شود.

وی تصریح کرد: کرامتی که دین اسلام برای زنان قائل شده است در هیچ یک از مکاتب یافت نمی شود، از دیدگاه روانشناسانه و جامعه شناسانه هیچ یک از مکاتب در خصوص زن کلامی به زیبایی دین اسلام بیان نکرده اند اما تشابه حقوق زن و مرد در اسلام مشخصا قابل پذیرش نیست و در اداره ی امور نمی توان انتظار واحدی از زن و مرد داشت.

معاون فرهنگی قوه ی قضائیه تسری چنین نگاهی را مانند این دانست که پارچه ای را با مقیاس لیتر و ارزش های انسانی را با مقیاس سانتی متر اندازه بگیرند و افزود: یگانه مرجع تعیین حقوق افراد ذات اقدس باری تعالی است که مساله ی استکمال شخصیت زنان را در کانون خودش قرار داده است و با این نگاه جایگاه زن جایگاهی مثال زدنی و ارزشمند خواهد بود که برخلاف آن چه امروز در جهان ترویج می شود، جایگاهی ارزشی خواهد بود.

حاجی بابائیان گفت: اگر زنان ما جایگاه واقعی خود را پیدا کنند، جامعه متعالی خواهد شد. کما این که در کلام امام (ره) داریم که می فرمایند، از دامان زن مرد به معراج می رود.

وی با اشاره به حضور بانوان هنرمند در جشنواره فیلم فجر، تاکید کردند: بعضا آثار بسیار ارزشمندی توسط خانم ها ارائه شد و درخشش بسیاری داشتند و این نشان می دهد که در بحث نبوغ و استعدادهای زنان، قطعا باید درنگ و تامل بیشتری بکنیم و از این استعداد و توانمندی بهره ی بیشتری ببریم.

این مقام مسئول بیان کرد: قوه ی قضائیه جمهوری اسلامی ایران بر اساس نگرشی که به تعالی و کمال انسان دارد، در حوزه ی خانواده در تمام کشور دفاتری تحت عنوان دفاتر "حمایت از خانواده و کودک" تاسیس کرده است که بر خلاف نگرش دیرینه ای که قوه ی قضائیه را از طریق محاکم، دادگاه و قضات می شناسند، خدمات ارزشمندی را در خصوص رسیدگی به امور زنان بدسرپرست و بی سرپرست و در معرض خطر صورت داده اند و خدماتی ارائه داده اند که از فروپاشیدن خانواده ها جلوگیری کرده اند.

رئیس سازمان سینمایی:

حضور قدرتمند و باشکوه بانوان در عرصه ی سینما افتخارآمیز است

حجت الله ایوبی در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره پروین اعتصامی با اشاره به آمار دبیر جشنواره مبنی بر فعالیت 903 کارگردان خانم در سینمای ایران و حضور بیش از 2 هزار از بانوان در فعالیت های مختلف سینمایی در کشور، افزود: این عدد و رقم بسیار قابل توجه است چرا که تعداد کارگردان های زن و مرد بسیاری از کشورهای مدعی در عرصه ی سینما کمتر از تعداد کارگردان های خانم سینمای ماست.

وی با تشکر از مازیار رضاخانی که به عنوان دبیر جشنواره با وجود سختی های بسیار با انرژی و علاقه هشتمین جشنواره فیلم پروین را برگزار کرده است، گفت: یکی از حرف های گفتنی ایران و فرهنگ و تمدن ایرانی نقش و جایگاه بانوان در عرصه های مختلف به ویژه در عرصه ی فرهنگ و هنر است.

رئیس سازمان سینمایی ابراز امیدواری کرد بتوان جشنواره پروین اعتصامی را که دست اندرکاران آن چندین سال سابقه ی مناسب در برگزاری آن دارند، در کشورهای مختلف برگزار کرد و افزود: من یقین دارم که این حرف از حرف های شنیدنی مردم ایران خواهد بود که در ایران بزرگ و پرافتخار بانوان چنین فعال و حتی پیش رو هستند.

ایوبی با اشاره به این که حضور بانوان درعرصه های سیاسی و اجتماعی در جهان با تاخیر بسیاری صورت گرفت، افزود: حق رای زنان یک پدیده ی قرن بیستمی است که در سال 1919 از شمال اروپا به تدریج صورت گرفت و زنان در فرانسه در سال 1949 و در پرتغال در سال 1975 یعنی با تاخیر بسیار وارد عرصه ی سیاسی شدند و پس از ورود نیز حضور زنان در عرصه های سیاسی بسیار ناچیز بود.

وی در ادامه گفت: بر این اساس حضور قدرتمند و با شکوه بانوان در عرصه های فرهنگی و هنری در ایران برای من که رئیس سازمان سینمایی هستم بسیار افتخار آمیز است و با این عدد و رقم به نظر می رسد که ریاست سازمان سینمایی هم حق خانم هاست.

رئیس سازمان سینمایی همچنین درخواست کرد که همگان کمک کنند تا این سینما که حرف های گفتنی و شنیدنی بسیاری دارد، مورد حمایت قرار بگیرد و افزود: اگر می خواهیم ثابت کنیم که قرائت جمهوری اسلامی ایران از حضور زنان، قرائتی متفاوت با برخی کشورهای عربی و برخی از کشورهای اطراف است و بسیاری از سخنانی که درباره ی ما گفته می شود، ناصواب و نادرست است، سینما به راحتی می تواند چنین کاری را انجام دهد و حمایت از سینماگران و برخی از بانوان برجسته سینماگری که جهانی هستند، می تواند تاثیرگذار باشد.

اهدای بیش از 30 تندیس در هشتمین دوره ی جشنواره سینمایی پروین اعتصامی

در بخش اهدای جوایز اختتامیه جشنواره فیلم پروین که با اجرای پرشور و زیبای "فرزاد حسنی" همراه بود، هیئت داوران جشنواره متشکل از نیکی کریمی، کمال تبریزی، رضا میرکریمی، محمد مهدی عسگرپور و محمدرضا اصلانی در بخش اول بدین ترتیب جوایز را اهدا کردند:

  • در بخش بهترین فیلم داستانی تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم حذف اضطراری  به کارگردانی فهیمه آقاحسنی و پیمان نعیمی تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین فیلم مستند تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم سه چنک حاک به کارگردانی یاسر خیر تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین فیلم پویانمایی تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم درخت ساخته ساره شفیعی پور تعلق گرفت.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران در این بخش، شامل تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به سه فیلم خدیجه نی زن و رمه هایش، درمیان شاخه ها و مروارید به کارگردانیآقای امیر شکرگزارناوی اهدا شد. و دیپلم افتخار هیئت داوران در این بخش نیز به فیلم موقت به کارگردانی بهزاد آزادی تعلق گرفت.

در بخش دوم اهدای جوایز که به بخش تخصصی نیلوفر زرین، با عنوان زنان شاخص ایرانی و فیلمنامه اختصاص داشت،هیئت انتخاب متشکل از منوچهر مشیری، بهرام عظیم پور، مجید برزگر، مهرزاد دانش، علیرضا گلپایگانی و پریوش نظریه و فرناز قیصری پور به عنوان مدیر عامل خانه حمایت از زنان هنرمند ایرانیان و مدیر اجرایی جشنواره، جوایز را به قرار زیر اهدا کردند:

  • در بخش بهترین کارگردان زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال جایزه نقدی به مریم رزاقی برای کارگردانی فیلم اویا تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین فیلمنامه نویس زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال  جایزه نقدی به محبوبه محمد زکی برای فیلمنامه ی جوجه ماشینی اهدا شد.
  • در بخش بهترین تدوینگر زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال جایزه نقدی به مهتا نیلفروشان برای تدوین فیلم دوسوی خط باریک تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین بازیگر زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال جایزه نقدی به زهرا و زینب ابراهیمی برای بازیگری در فیلم ژیلا اهدا شد. همچنین دیپلم افتخار هیئت داوران در این بخش به مهسا علافر برای بازیگری در فیلم حذف اضطراری اهدا شد.
  • در بخش بهترین پژوهشگر زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال  جایزه نقدی به آزاده بی زار گیتی برای پژوهش فیلم سپیده دمی که بوی لیمو می داد تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین انیماتور زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال  جایزه نقدی به محبوبه محمدزکی برای انیماتوری فیلم جوجه ماشینی اهدا شد.
  • در بخش بهترین صداگذار زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال جایزه نقدی به زهره علی اکبری برای صداگذاری مجموعه فیلم هایشان در بخش مسابقه جشنواره تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین تصویربردار زن، تندیس نیلوفر زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال جایزه نقدی به باران جعفری برای تصویربرداری فیلم ماهی شکم پر اهدا شد.

همچنین در این بخش جایزه ی بهترین نام فیلم، شامل دیپلم افتخار هیئت داوران به فهیمه آقا حسنی و پیمان نعیمی برای نام فیلم حذف اضطراری تعلق گرفت.

جایزه بهترین فیلم بخش «زنان شاخص ایرانی» نیز شامل تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم بانو به کارگردانی محمد صفا تعلق گرفت.

در این بخش خیریه ی یاران برکت مهر نیز جایزه ای ویژه در نظر گرفته بود که پریوش نظریه به عنوان بانی این خیریه، یک سکه بهار آزادی را به سعید روستایی برای کارگردانی فیلم از طرف آنها، تقدیم کرد.

هیئت داوران بخش فیلمنامه نیز شامل؛ تینا پاکروان، اشرفی زاده، علی اکبر قاضی نظام و علیرضا گلپایگانی، جوایز هنرمندانی که فیلمنامه ها را براساس اشعار و اندیشه های بانو پروین اعتصامی نوشته بودند، به قرار زیر اهدا کردند:

  • تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال به نسیم سیفی پور و نسیم محمدی و مجید شیدا برای فیلمنامه نارین تعلق گرفت.
  • تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار به همراه 10 میلیون ریال به سهیلا علوی زاده  برای فیلمنامه پونمایی پیراهن صورتی اهدا شد.

دیپلم افتخار هیئت داوران در این بخش به راضیه بهرامی راد برای فیلمنامه عروس زمستان و مهدی بوستانی شهربابکی برای فیلمنامه زخم اهدا شد.

  • در بخش تجلیل و تقدیر و اهدای جوایز «نقش زن در بنیاد خانواده» جشنواره نیز از عالم وزیری (پرستار دوران دفاع مقدس)، نرگس آبیار (کارگردان فیلم شیار 143)، مه بانو صحت بخش با نام هنری سیمین انصاری (هنرور پیشکسوت سینما)، پریسا ساسانی (خبرنگار سینما خبرگزاری مهر) و نادر طریقت (کارگردان سینما) با اهدای تندیس پروین زرین و دیپلم افتخار تقدیر شد.
  • در بخش جایزه بهترین فیلم بخش «نقش زن در بنیاد خانواده» نیز تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم چند شاخه گل مریم به کارگردانی محمد قاسم پور تعلق گرفت. دیپلم افتخار هیئت داوران در این بخش به سعید روستایی برای کارگردانی فیلم از طرف آنها و سیدمهدی موسوی برای کارگردانی فیلم زندگی شاید همین باشد اهدا شد.
  • در بخش جایزه بهترین فیلمساز زن سال نیز هیئت داوران متشکل از امین تارخ، فرهاد توحیدی و کیوان کثیریان، 9 فیلم بلند سینمایی زنان فیلمساز سینمای ایران که دارای پروانه ساخت و نمایش سینمایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و از فروردین 1390 تا مرداد 1393 در سینماها اکران شده اند را مورد بررسی قرار داده و از میان آن ها، تندیس پروین زرین و دیپلم افتخار به نیکی کریمی به پاس کارگردانی تحسین برانگیز فیلم سوت پایان تعلق گرفت.
  • در بخش جوایز اهدایی دبیر جشنواره، دیپلم افتخار به محمدتقی فهیم برای فیلم قوچ ها خیالبافی می کنند و محمدرضا رکن الدینی قلعه دژ برای کارگردانی فیلم من در محدوده ادراک به عنوان بهترین فیلم پیشرو تقدیم شد.

همچنین در این بخش از سیدهادی منبتی به عنوان مدیر عامل موسسه تصویر شهر به پاس حمایت از جشنواره پروین با اهدای تندیس پروین زرین و دیپلم افتخار تقدیر شد.

هیئت داوری معاونت فرهنگی قوه قضاییه شامل؛ مریم نقیبی، مهناز افضلی، منوچهر محمدی و داوود سماواتی یار، جوایز خود را به قرار زیر اهداء کردند:

  • در بخش بهترین فیلم داستانی، تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم از طرف آنها به کارگردانی سعید روستایی اهدا شد. همچنین تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم مسافر به کارگردانی رقیه توکلی تقدیم شد و دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم یه روز خوب به کارگردانی سوسن سلامت تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین فیلم مستند، تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم خواهرم محدثه به کارگردانی عاطفه محرابی اهدا شد، تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم سپیده دمی که بوی لیمو می داد به کارگردانی آزاده بی زار گیتی تعلق گرفت و دیپلم افتخار و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی به فیلم خدا اشتباه نمی کند به کارگردانی بهروز نورانی پور اهدا شد.

همچنین جوایز بخش بین الملل به قرار زیر اعلام شد:

  • در بخش بهترین فیلم داستانی، تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ  1000دلار جایزه نقدی به فیلم سوپرمن، اسپایدرمن یا بتمن به کارگردانی تودور گیور گیو از کشور رومانی تعلق گرفت.
  • در بخش بهترین فیلم مستند، تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ  1000دلار جایزه نقدی به فیلم 18 کیلوگرم به کارگردانی کاسپر چوباک از کشور لهستان اهدا شد.
  • در بخش بهترین فیلم پویانمایی، تندیس پروین زرین، دیپلم افتخار و مبلغ  1000دلار جایزه نقدی به فیلم مامان بزرگ به کارگردانی کارلوس ادوارد و اسمیت روبیرا از کشور کلمبیا تعلق گرفت.

آیین اختتامیه هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی با اجرای موسیقی توسط گروه شرنگ به پایان رسید.

 

اعلام اسامی نامزدهای جشنواره پروین / برگزاری اختتامیه با 3 تجلیل در ایوان شمس

مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی با 3 تجلیل روز جمعه 2 آبان ماه در ایوان شمس برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی جشنواره، در مراسم اختتامیه که در روز جمعه 2 آبان ماه ساعت 18 در ایوان شمس برگزار می شود قرار است از سیدهادی منبتی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره از بدو تاسیس تا کنون، نرگس آبیار بانوی فیلمساز ایرانی و عالم وزیری بانوی پرستار دفاع مقدس تجلیل شود، همچنین در این مراسم از نادر طریقت به پاس استمرار در ساخت فیلم مستند در حوزه زنان قدردانی و بهترین فیلمساز و خبرنگار زن نیز معرفی خواهد شد.

بنابراین گزارش، اسامی نامزدهای دریافت جایزه در بخش های مختلف جشنواره به شرح ذیل اعلام می شود:

بهترین فیلم داستانی:

دوپاره یک واقعیت/ ندا آصف، ژیلا/ کریم لک زاده، حذف اضطراری/ فهیمه آقا حسنی و پیمان نعیمی، موقت/ بهزاد آزادی، دو سوی خط باریک/ سمانه عالی زاده

بهترین فیلم مستند:

اویا/ مریم رزاقی، خان آخر/ گل اندام صفری، سه چنک حاک/ یاسر خیر، موکان/ محمدعلی هاشم زهی

بهترین بازیگر زن:

تینا پاکروان در فیلم سوگ سیاوش، بهناز جعفری در فیلم سوسک، مهسا علافر در فیلم حذف اضطراری، مریم نور محمدی در فیلم ناتمام، زهرا و زینب ابراهیمی در فیلم ژیلا

نقش زن در بنیاد خانواده:

از طرف آنها/ سعید روستایی، در راه / امیر صرافها، چندشاخه گل مریم/ محمد قاسم پور، مروارید/ امیر شکرگزار، زندگی شاید همین باشد/ سیدمهدی موسوی

زنان شاخص ایرانی:

بانو/ محمد صفار، خدیجه نی زن و رمه هایش / امیر شکرگزار ناوی، کاش بیشتر نسیم بوزد/ منصوره میر معرف

بهترین کارگردان زن:

دوسوی خط باریک/ سمانه عالی زاده، دوپاره یک واقعیت/ ندا آصف، اویا/ مریم رزاقی

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی روز جمعه 2 آبان ماه ساعت 18 با اعلام برگزیدگان خود در ایوان شمس به کار خود پایان می دهد.

 

جشنواره پروین گواهی بر مقابله با بهره گیری ابزاری از زن در سینماست

به گزارش ستاد خبری جشنواره: مجید سرسنگی شامگاه دوشنبه (28 مهرماه) در آیین افتتاحیه هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره ی بین المللی پروین اعتصامی در سالن جلیل شهناز خانه هنرمندان، گفت: حضور موثر بانوان فیلمساز در کشور و برپایی جشنواره ارجمندی به نام پروین اعتصامی گواه روشنی بر به چالش کشیدن نگاه کلیشه ای بر آمده از رسانه های مسلط جهانی پیرامون زن ستیزی یا استفاده ابزاری از زنان است.

مدیرعامل خانه هنرمندان در این نشست با اشاره به اهمیت مقابله با نگاه جنسیتی در عرصه هنر، افزود: با کمال تاسف باید اظهار کرد که دنیای هنر هم مانند دیگر عرصه ها دچار تبعیض هایی به ویژه در نگاه جنسیتی بوده و هست، نگاه جنسیتی که تا سالیان سال زنان را در حوزه هنر از یاد برده بود و تاریخ نویسان تاریخ مردانه ای از هنر می نگاشتند و به همین ترتیب بود که نقش زنان تنها به سوژه هایی منفعل در آثار هنری تقلیل یافته بود.

سرسنگی تاکید کرد: این نگاه غیر انسانی، زنان را هماره نادیده می گرفت و یا با دادن نقش هایی پیش پا افتاده به آن ها کم توجهی می کرد.

وی با بیان این که به عقیده  ی بسیاری از انسان شناسان برخی از افراد گاهی فرضیه های اشتباه خود را در قامت نظریه هایی اثبات شده می نمایانند، افزود:  این رخدادی است که جز از طریق سرکوب و بی توجه بودن به واقعیات عینی به وجود نمی آید، مفاهیم بسیاری گرفتار همین بی خردی تاریخی شده اند و همواره در حق آن ها تبعیض روا داشته شده و حتی امروزه هم که جهان خود را فارغ از تعصبات تاریخی قبل می داند این تبعیض ها قابل مشاهده هستند.

مجید سرسنگی اسلام هراسی، شرق ستیزی و گریز از معنویت را نیز ناشی از همین فرضیه هایی دانست که گروه های غالب تعریف کرده اند و جامه ی نظریه و حقیقت به آن پوشانده اند و گفت: به گمان من یکی از مسائل مهم دیگر که دچار همین مساله شده است، مساله زنان و تبعیضی است که همواره به آن ها روا داشته اند و نگاه ابزاری و سرمایه محور غرب به زنان و همچنین برخی سنت های نادرست در کشورهای شرقی سبب تبعیض های زیادی در طول تاریخ شده است و در هنر و به ویژه سینما این مساله بیشتر دیده می شود.

مدیرعامل خانه هنرمندان تجارت گسترده ای که حول سوءاستفاده از زنان در سینما صورت می گیرد را نشان از تبعیض جنسیتی در هنر دانست و افزود: متاسفانه در سینمای قبل از انقلاب در کشورمان جریان سینمایی بدنه به واسطه ی فقدان نوآوری و ایده های خلاقانه دچار همین ابتذال و بی اخلاقی شده بود و به عقیده من یکی از دلایل رشد و پیشرفت سینما در کشورمان بعد از انقلاب از قضا به واسطه همین سخت گیری به جا در مورد اخلاق و اخلاق گرایی اتفاق افتاده است.

سرسنگی با اشاره به این که سینمای ایران پیشنهادات جدیدی هم در عرصه فرم و هم در ساحت محتوا به سینمای جهان ارائه کرد، گفت: به گمان من نقش انقلاب اسلامی را در این مقوله نمی توان نادیده گرفت و خوشبختانه این نگرش توسط بسیاری از مسئولان کشور و اهالی فرهنگ مورد توجه قرار گرفته است و از جمله مقام معظم رهبری در جایی بزرگترین حق کشی و اهانت در مورد حقوق زنان را همین مسئله ی استفاده ابزاری دانسته اند و فرموده اند : «در محيط اجتماعى، فرهنگى شكل بگيرد كه زن به عنوان يك طرفِ مورد انتفاع، براى استفاده‌ى يك طرفِ ذى‌نفع مطرح شود؛ اين متأسفانه امروز در فرهنگ غربى وجود دارد. ديگران هم از آن­ها تقليد كردند، در راهش كوشش كردند، تلاش كردند و اين در دنيا جا افتاده».

وی ضمن ابراز خوشحالی از این که خانه هنرمندان در همین راستا میزبان جشنواره فیلم پروین اعتصامی است، افزود: جشنواره پروین به گمان من با این سطح از حضور زنان به عنوان فیلمساز و دست اندرکار سینما و با محوریت قرار گرفتن موضوعات زنان شاید در جهان کم نظیر باشد.

سرسنگی اظهار داشت: این همان شکلی از دیپلماسی است که می تواند قویتر از تمامی تلاش های دیپلماتیک سیاسی چهره ی متعالی تری از کشورمان پیش روی جهانیان بگذارد، به عنوان کشوری که علیرغم تمامی تبلیغات منفی جهانی حول حضور زنان در اجتماع دارای تعداد کثیری از فعالان وکارگردانان زن سینما است.

مدیر عامل خانه هنرمندان تأکید کرد: توجه به عرصه فرهنگ و هنر تأثیر بسزایی در تصحیح نگاه جهانیان به ایرانیان و فرهنگ پربار آن ها دارد و گواه این مدعا همین جشنواره ای است که مؤثرتر از هر رسانه ای در نشان دادن توانایی ها، مسائل و استعدادهای زنان کشورمان در سطح ملی و بین المللی عمل می کند.

سرسنگی با اشاره به این که سینما تأثیرگذاری‌اش را در طول تاریخ خودش و به ویژه در سالیان اخیر بیش از پیش اثبات کرده است، افزود: هوشمندی و بلند نظری برگزارکنندگان و ایده پردازان این جشنواره همچنین در نامگذاری این جشنواره خود را بیشتر نمایان می کند و در واقع ، در امتداد همان توجه به ایده های خلاف جریان مسلط غربی و اصیل است که اسم پروین اعتصامی بر تارک این جشنواره می درخشد، یعنی شاعری که حقیقتاَ در حقش جفای بسیار شده بود و در نگاه برخی از به اصطلاح روشنفکران کشور از مقام شاعری بدیع و اخلاق گرا به شاعری معمولی تنزل پیدا کرده بود.

وی اظهار امیدواری کرد که جمیع این ایده های هوشمندانه از عنوان جشنواره گرفته تا  موضوعات فیلم ها و مجموعه فیلمسازان زن حاضر، در جشنواره ی فیلم پروین اعتصامی بتواند بیش از پیش به پیشرفت و رشد زنان در کشورمان و همزمان معرفی استعدادها و تغییر نگرش ها در داخل و خارج به زنان فهیم،فرهیخته و پاکدامن کشورمان کمک کند.

اهدای دیپلم افتخار جشنواره پروین توسط گوهر خیراندیش به ترانه علیدوستی و نگار جواهریان

در پی نظرسنجی از 60 چهره فرهنگی و هنری در خصوص انتخاب بهترین بازیگران زن نسل دوم و سوم سینمای ایران در جشنواره پروین، در این مراسم از نگار جواهریان و ترانه علیدوستی با اهدای دیپلم افتخار از دستان گوهر خیراندیش بازیگر نامدار و کهنه کار سینمای ایران، تقدیر شد.

نگار جواهریان در این بخش از مراسم، پس از دریافت دیپلم افتخار گفت: تشویق همواره به انسان امید می دهد و من آرزو می کنم جشنواره هایی از این دست، نه تنها به خاطر این که با موضوع زن برگزار می شوند بلکه به خاطر حمایت از فیلم های کوتاه و سینمای مستقل به حیات خود ادامه دهند.

رویکر هشتمین جشنواره فیلم پروین "نقش زن در تحکیم خانواده" است

مازیار رضا خانی، دبیر هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی نیز در این نشست، ضمن بیان رویکر اصلی جشنواره با عنوان "نقش زن در تحکیم خانواده" افزود: برگزاری یک جشنواره ی فیلم با توجه به کارکرد ها و نمودهای گوناگونش مشکلات بسیاری دارد که شورای سیاست گذاری قوی و راهبری ودبیرخانه جشنواره پروین با مسئولیت "فرناز قیصری پور" کار را به خوبی پیش بردند.

وی با اشاره به نقش و حمایت های مدیرعامل خانه هنرمندان در برگزاری جشنواره فیلم پروین، از مدیرموسسه تصویر شهر نیز تشکر کرد و گفت: حمایت های معاونت شهرداری، معاونت قوه ی قضائیه و انجمن سینماگران جوان و مراکز دیگر، عاملی برای حیات وپیش برد جشنواره پروین بوده و هست.

پخش برترین پویانمایی هشتمین جشنواره پروین اعتصامی با عنوان "درخت" و با موضوع حمایت از کودکان غزه، برش کیک جشنواره توسط ترانه علیدوستی و نگار جواهریان و نورافشانی در محوطه خانه هنرمندان از دیگر برنامه های ویژه آیین افتتاحیه این جشنواره بود.

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی از 28 مهرماه تا 2 آبان ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.

 

رییس سازمان سینمایی به هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی پیام داد

حجت الله ایوبی ، معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی و سمعی و بصری به هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی پیام داد.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، در متن این پیام آمده است:

بسمه تعالی

جشنواره پروین اعتصامی ، جشن ستاره هاست. جشنواره ای به بلندای جایگاه زن ایرانی .

زنانی که می کوشند پروین گون ، ساده و بی ریا ، اما هنرمندانه و زیبا، زبان گویای مردمان خویش باشند. زنانی که سروده ها و دردهای بردل مانده و ناسروده پروین را با زبان تصویر روایت می کنند.

جشنواره پروین اعتصامی یعنی آسمان آبی و پاک فرهنگ ایران اسلامی پر است از ستاره ها و پروین ها. ستاره هایی که راه می نمایانند به همه زنانی که می خواهند در عرصه های فرهنگی و اجتماعی باشند ، اما خلاق و مبتکر نه پیرو و مقلد. آنگونه که پروین اعتصامی آرزو می کرد که:

بهر زن، تقلید تیه فتنه و چاه بلاست

زیرک آن زن، کو رهش این راه ظلمانی نبود

هشتمین جشن ستاره ها بر بانوان توانای عرصه فرهنگ و هنر مبارک باد.

حجت الله ایوبی

معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی کشور

 

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی از 28 مهر تا 2 آبان ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.

 

اسامی داوران مسابقه «بهترین فیلمساز زن سال» جشنواره پروین اعتصامی اعلام شد

اسامی داوران بخش مسابقه «بهترین فیلمساز زن سال» هشتمین جشنواره ملی و دومین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی اعلام شد.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، امین تارخ، فرهاد توحیدی و کیوان کثیریان به عنوان داوران بخش مسابقه بهترین "فیلمساز زن سال" جشنواره فیلم پروین اعتصامی معرفی شدند.

بنابراین گزارش، فیلم های بلند داستانی زنان فیلمساز سینمای ایران که دارای پروانه ساخت و نمایش سینمایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و از فروردین 1390 تا شهریور 1393 در سینماها اکران عمومی شده اند، می توانند در این بخش شرکت کنند.

9 فیلمی که شرایط حضور در این بخش از مسابقه را دارا می باشد عبارتند از : سوت پایان/ نیکی کریمی ، هیس دخترها فریاد نمی زنند/ پوران درخشنده، یکی از ما دو نفر/ تهمینه میلانی، زیباتر از زندگی/ انسیه شاه حسینی، میگرن/ مانلی شجاعی فر، آیینه های روبرو/ نگار آذربایجانی، حیران/ شالیزه عارف پور، پنج ستاره/ مهشید افشار زاده و عصر جمعه/ مونا زندی حقیقی.

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی به دبیری مازیار رضاخانی از 28 مهر تا 2 آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

 

داوران مسابقه ملی هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی معرفی شدند

داوران بخش مسابقه ملی هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی معرفی شدند.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، نیکی کریمی، کمال تبریزی، محمدمهدی عسگرپور، رضا میرکریمی و بهرام توکلی به عنوان داوران بخش مسابقه ملی هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی معرفی شدند.

بنابراین گزارش، پیش از این هیات انتخاب بخش ملی به ریاست محمدرضا اصلانی تعداد 188 فیلم مستند، داستانی، تجربی و پویانمایی را از میان 1175 اثر برای بخش رقابتی جشنواره برگزیدند، که این پنج داور فیلم های راه یافته به مسابقه ملی را در سه بخش نیلوفر زرین (مختص زنان فیلمساز با موضوع آزاد و مردان فیلمساز با موضوع زن)، زنان شاخص ایرانی ( با موضوع زنان شاخص ایرانی در عرصه های فرهنگ و هنر و...) و نقش زن در بنیاد خانواده (نقش زن در اقتصاد خانواده ، زنان سرپرست خانوار و...) قضاوت می کنند.

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی به دبیری مازیار رضاخانی از 28 مهر تا 2 آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

 

داوران بخش مسابقه بین الملل جشنواره پروین اعتصامی معرفی شدند

داوران بخش مسابقه بین الملل هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی معرفی شدند.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، هیات داوران بخش بین الملل جشنواره متشکل از محمدرضا اصلانی، امیر اسفندیاری، منوچهر محمدی، داود سمواتی یار و مریم نقیبی تعداد 29 فیلم را از میان 400 اثر متقاضی در بخش های داستانی، مستند، تجربی و پویانمایی برای حضور در بخش رقابتی جشنواره برگزیدند.

بنابراین گزارش، فیلم های راه یافته به بخش مسابقه بین الملل با موضوع تحکیم بنیاد خانواده و از کشورهای هلند، ترکیه، ایرلند، آلمان، کلمبیا، ایتالیا، انگلیس، تایلند، رومانی، کره جنوبی، هندوستان، لبنان، بحرین، مکزیک، اردن و جمهوری چک می باشد.

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی به دبیری مازیار رضاخانی از 28 مهر تا 2 آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

 

 

حمایت قوه قضاییه از هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی

معاونت فرهنگی قوه قضائیه از هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی حمایت کرد.

به گزارش ستاد خبری جشنواره ، داود سماواتی یار رییس اداره تولیدات هنری قوه قضائیه در خصوص حمایت این قوه از جشنواره پروین اعتصامی گفت: با توجه به نگاه ویژه حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه به حوزه حقوق زنان و تکریم خانواده ، در نشست مشترکی که بین سید محسن بابائیان معاون فرهنگی عمومی معاونت فرهنگی قوه قضائیه و برگزار کنندگان جشنواره فیلم پروین اعتصامی برگزار شد، قرار بر این شد که این معاونت برای نخستین بار در جشنواره ای با موضوع زنان و تحکیم بنیاد خانواده حضور یابد.

وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه جشنواره فیلم پروین اعتصامی با بسیاری از فیلمسازان زن جوان و متعهد همکاری دارد چه در داخل و چه در خارج از کشور، تفاهم نامه ای با این جشنواره منعقد گردید که 10 فیلم کوتاه توسط 10 فیلمساز  با موضوعات تحکیم بنیان خانواده و محوریت حقوق شهروندی تولید شود.

سماواتی همچنین افزود: در بخش جوایز هم هیات داورانی از سوی معاونت فرهنگی قوه قضائیه متشکل از:  مهناز افضلی در بخش مستند ، منوچهر محمدی و مریم نقیبی در بخش داستانی و منوچهر محمدی، داود سماواتی یار و مریم نقیبی در بخش بین الملل، فیلم های بخش مسابقه جشنواره را بر اساس حوزه های مرتبط با این معاونت انتخاب و جوایزی را اهدا خواهند کرد.

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی به دبیری مازیار رضاخانی از 28 مهر تا 2 آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

 

 

فیلم های مستند، پویانمایی و تجربی بخش مسابقه جشنواره پروین اعتصامی اعلام شد

هیات انتخاب جشنواره پروین اعتصامی فیلم های مستند، پویانمایی و تجربی راه یافته به بخش مسابقه هشتمین جشنواره پروین اعتصامی را معرفی کردند.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، هیات انتخاب این دوره از جشنواره به ریاست محمدرضا اصلانی فیلم های رسیده به دفتر جشنواره را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند که  مجموع 103 فیلم مستند، پویانمایی و تجربی را برای حضور در بخش رقابتی جشنواره انتخاب کردند.

بنابراین این گزارش، در بخش مستند 62 فیلم شامل: 21 فیلم از زنان فیلمساز با موضوع آزاد، 20 فیلم از مردان فیلمساز با موضوع زن، 11 فیلم با موضوع نقش زن در بنیاد خانواده و 10 فیلم با موضوع زنان شاخاص ایرانی انتخاب شد. در بخش پویانمایی 28 فیلم شامل: 27 فیلم از زنان فیلمساز با موضوع آزاد، 1 فیلم از فیلمساز مرد با موضوع زن معرفی شد. همچنین در بخش تجربی 13 فیلم شامل: 7 فیلم از زنان فیلمساز با موضوع آزاد و 6 فیلم از مردان فیلمساز با موضوع زن به بخش مسابقه راه یافت.

اسامی فیلم های مذکور شرح ذیل اعلام می شود:

بخش مستند:

  • نیلوفر زرین(زنان فیلمساز با موضوع آزاد 21 فیلم):

می لا دو، فاطمه طوسی/ اشکو، فردوس خسروی نژاد/ اویا، مریم رزاقی/ نینجای ایرانی، مرجان ریاحی/ خان آخر، گل اندام صفری/ سپیده دمی که بوی لیمو می داد، آزاده بی زار گیتی/ تن ها، سیده نوا رضوانی/ نو، مینا مشهدی/ ترانه باران، طیبه فلکیان/ شیراز144، سپیده برنجی/ آنا، عسل غریب/ آوازهای بی اجازه، رضوان سرمد/ 124 ، رقیه توکلی/ سوم الف، مریم فرساد/ میرار کلا، ندا قدیری لنگری/ دختر مادربزرگم، شیلان سعدی/ در پشت در، لیلا امینی/ آموزگار شهر من، مهگان فرهنگ/ جزیره سرخ، شیما پور سهم الدین/ رویای بهشت، معصومه نورمحمدی/ نامه هایی به زاینده رود، مریم احمدپور

  • نیلوفر زرین (مردان فیلمساز با موضوع زن 20 فیلم):

چشم ها، محمد رضا فرطوسی/ کی داده کی گرفته، محمد سلیمی راد/ اتاق، سید محمد میرکانی/ جدایی، داوود ملکی/ موکان، محمد علی هاشم زهی/ سه چنک حاک، یاسرخیر/ دوازده سالگی، رضا عبیات/ درمیان شاخه ها، امیر شکرگزار ناوی/ قلب صورتی معصومه، فریبرز آهنین/ سپیده، عباس سندی/ راه، بهزاد رسول زاده/ کارده نگ، علی قادری/ سفری برای بازگشت، سید مصطفی آهنگرها/ آیدا در آینه شاملو، مختار شکری پور/ کوچ، علی احمدی زرین کلایی/ (خاله رخی،بهنام و میراث قرن ها)، حامد ذوالفقاری/ بر آتش رفته، محمد باقرشاهی/ من زن نیستم، حسین عباسی/ قوچ ها خیالبافی می کنند، محمد تقی فهیم/ مردی به نام سیمین، بابک طاهری

  • نقش زن در بنیاد خانواده (11 فیلم):

زیباست خانه من، سید حمید میرحسینی/ ننه مشیر، افشین عامریان/ سفرسوری، کاوه مظاهری/ هم پدر،هم مادر، ایمان کیخا/ سقفی به نام مادر، حسین حاجی زاده صفار/ بالاتر از ابر، منصوره میرمعرب/ چندشاخه گل مریم، محمد قاسم پور/ خدا اشتباه نمی کند، بهروز نورانی پور/ برای سوگند، مصطفی شبان/ مروارید،امیر شکرگزار ناوی/ زندگی شاید همین باشد، سید محسن موسوی

  • زنان شاخص ایرانی (10 فیلم):

من تورا پروانه ام، فروزان کهوری نژاد بندری/ ماروسیا، نوید میخک/ تبر، آرش اسحاقی/ بانو، محمد صفا/ خواهرم محدثه، عاطفه محرابی/ به دنبال قالی، لیلا خلیل زاده/ بوی باران، محمدعلی شعبانی/ پرگل، مصطفی شبان/ کاش بیشتر نسیم بوزد، منصوره میرمعرب/ خدیجه نی زن و رمه هایش، امیر شکرگزار ناوی

بخش پویانمایی:

  • نیلوفر زرین (زنان فیلمساز با موضوع آزاد 27 فیلم):

درخت،ساره شفیع پور/ پنکه، فاطمه سوهانی/ ساسکی، صدیقه فامیل فرنیا/ جهنم دره، گلرخ الوان دارستانی/ بچه گربه، شیوا صادق اسدی/ منی که نیستم، پگاه ایزدیان/ کمک، مهناز یزدانی/ بوستان سعدی، ملوس مراد/ اگرمن، سهیلا نیک سرشت/ صدای پای نوروز، سیمین تجوید/ رویای زندگی، نازیلا رجاییه/ هرکسی کاری داره، پروین تجوید/ تک، امینه فروغی/ به ماه نگاه کن، ریحانه کاوش/ جوجه ماشینی، محبوبه محمد زکی/ تهران تاکسی، منیره آسانی/ کودکان کویر، سعادت رحیم زاده/ اسیر، سیده نسرین شاه محمدی/ سارا و سامان، ناهید صمدی امین/ ماهی سرخ شده، لیلا خلیل زاده/ چهل تکه، وجیهه گل مزاری/نقش هر پرده، مریم فرحزادی/ اختیار، شکیبا شعبانی/ حکایت کلاه غیبی، فاطمه جعفری/ نوروز، گلنوش شریفی/ دیوار، فاطمه محمدی/خانه خورشید، سناء کریمی

  • نیلوفر زرین (مردان فیلمساز با موضوع زن 1 فیلم):

عروسک چینی بابا، علی قنات نوی

بخش تجربی:

  • نیلوفر زرین (زنان فیلمساز با موضوع آزاد 7 فیلم):

دور دست درون، مریم همتیان دهکردی/ بعد از ظهر یک روز نزدیک، مریم حبیبیان/ 20 دقیقه، عسل غریب/ یک خانه یک زمین، مریم افراز/ سکوت میان دو هیاهو، معصومه قوامی/ دلوپه، سحربهبودی/ وقتی بزرگ بشم، زینب تسبندی

  • نیلوفر زرین (مردان فیلمساز با موضوع زن 6 فیلم):

من در محدوده ادراک، محمدرضا رکن الدینی قلعه دژ/ آخرین موسیقی شنیده نمی شود، هادی احمدی/ فروشنده، مهدی ابراهیمی/ آینه از رویا، رضا خانلری/ دور و دورتر، احسان شادمانی/ هورنو، محمدجواد سعدی

لازم به ذکر است که پیش از این نیز اسامی 85 فیلم داستانی راه یافته به بخش مسابقه اعلام شد.

هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پروین اعتصامی به دبیری مازیار رضاخانی از 28 مهر تا 2 آبان ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

 

 

85 فیلم داستانی راه یافته به بخش رقابتی هشتمین دوره جشنواره پروین اعتصامی اعلام شد

هیات انتخاب جشنواره پروین اعتصامی 85 فیلم داستانی راه یافته به بخش مسابقه هشتمین دوره جشنواره پروین  اعتصامی را معرفی کردند.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، در این دوره که 580 فیلم داستانی توسط هنرمندان و فعالان این حوزه به دفتر جشنواره ارسال شده بود، توسط هیات انتخاب به ریاست محمدرضا اصلانی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و 85  فیلم داستانی برای حضور در بخش رقابتی جشنواره انتخاب شد.

بنابراین این گزارش، در بخش مسابقه نیلوفر زرین 78 فیلم داستانی شامل 41 فیلم از فیلمسازان زن با موضوع آزاد و 37 فیلم داستانی از مردان فیلمساز با موضوع زن انتخاب شد. همچنین در بخش نقش زن در بنیاد خانواده 7 فیلم داستانی به بخش مسابقه راه یافت.

اسامی فیلم های داستانی راه یافته به بخش مسابقه بدین شرح اعلام می شود:

بخش نقش زن در بنیاد خانواده

بخش نیلوفر زرین

 
صفحه 1 از 2

کانال تلگرام جشنواره


فراخوان نهمین دوره جشنواره

منوی اصلی


حامیان هشت دوره پیشین جشنواره فیلم پروین اعتصامی